Elusive Aura werd in 2016 opgericht door de Griekse gitarist Konstantine Margaritis en de Vlaamse zangeres Marithé Van der Aa. Samen met de Canadees-Braziliaanse celliste Natasha Jaffe stonden ze reeds op verschillende podia in Europa, en namen ze eerder dit jaar een debuutalbum op. Het trio is voornamelijk actief in Berlijn, waar de drie muzikanten wonen en werken.

Marithé studeerde aan de kunsthumaniora in Hasselt toen ze op zeventienjarige leeftijd werd toegelaten aan het conservatorium in Berlijn. Daar verdiepte ze zich in jazz zang, en volgde ze onder andere les bij Greg Cohen en Judy Niemack. In Juli 2018 studeerde ze af. Naast Elusive Aura zingt en componeert ze ook voor andere muzikale projecten, en schrijft ze voor het jazz magazine “All About Jazz”.

Natasha groeide op in een muzikale familie; haar moeder en vader zijn professionele cellisten en gaven beiden al les aan verschillende conservatoria in Brazilië, Canada en de Verenigde Staten. Natasha verhuisde naar Berlijn na het behalen van haar master (klassieke muziek – cello) aan de Boyer College of Music and Dance in Philadelphia. Ze studeerde eerder al aan de Crane School of Music.

Konstantine startte op vijfjarige leeftijd zijn muzikale carrière aan de National School of Music in Preveza, Griekenland. In 2012 won hij de Paul Simon Scholarship en studeerde hij op afstand aan de Berklee College of Music, waar hij een master in de jazz improvisatie en compositie behaalde. Later verhuisde hij naar Berlijn, waar hij als professionele gitarist werkt en lesgeeft.

Bron: UiTinVlaanderen.be

, Read More